Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  De Strijd van Maassluis wint Stimuleringsprijs

De Strijd van Maassluis wint Stimuleringsprijs

Het multimediale project De Strijd van Maassluis van Bas Booister heeft donderdagavond de Stimuleringsprijs van de Stichting Waterweg Cultuurprijs gewonnen. Het is de eerste keer dat deze prijs is uitgereikt. De jonge documentaire-maker heeft met het winnen van de prijs een sculptuur van Sjef Henderickx en een bedrag van 15.000 euro gekregen.

Booister: “Ik meen het als ik zeg dat ik ongekend blij ben met deze overwinning. Ik had het echt niet verwacht.” De 22-jarige student journalistiek gaat hard aan de slag om de overige vijf delen die tot de serie behoren te realiseren. “Het is nog niet klaar, 15.000 euro is een groot bedrag, maar er moet nog wat bij om de hele serie te kunnen maken. We zoeken daarom nog een aantal sponsoren en begunstigers om het verhaal van de Maassluise historie te kunnen vertellen.”

Ook presentator Gertjan van de Velden is tevreden met de overwinning. Hij zal ook in de komende delen te zien zijn om de kijker mee te nemen in het verhaal. De Strijd van Maassluis zal te zien zijn bij WOS TV, op internet, in het Museum Maassluis en het eerste deel is de openingsfilm bij het Filmfestival Maassluis.

  2014  /  Blog  /  Last Updated juni 13, 2014 by Bas Booister  /